Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

     Otukseni

  Mehiläiseni ovat rodultaan italialaisia.

Koska käytän omia emoja niin paljon kuin mahdollista, muuttuvat ne kuitenkin ajastaan sekarotuisiksi, koska alueen kuhnurikanta on sekalaista. Ainakin krainilaisia on alueella ja oman lukunsa tuo itärajan läheisyys, sen takana Luoja ties mitä. Ajatuksenani on vaihtaa ostoemo heti, kun mehiläiset muuttuvat äkäisiksi. Ja tietenkin myös ne vaihdetaan, jotka ovat jotenkin muita selvästi huononpia. Ja värin vaihduttua en enää kokeile, mitä seuraavasta sukupolvesta tulisi!

Eka oma sukupolvi on ollut kuten alkuperäinen (joskus jopa parempikin), toisessakaan ei useimmiten mainittavaa eroa ole ollut, paitsi niissä missä väri on vaihtunut harmaaksi, tai mustaksi. Usein kuulee sanottavan että eka sekarotuinen sukupolvi olisi paras hunajan antaja, mutta en ole huomannut muuta eroa, kuin että työtä joutuu tekemään vähän enemmän ja ukkosilmalla savutin on hieman kovemmassa käytössä. Kuitenkaan hunajaa en ole näillä kunnilla muita enempää saanut, kuin satunnaisesti.

Nykyään tuntuvat alueen kuhnuritkin olevan niin sekalaisia, että on ihme, jos omia emoja käyttäessä työläisistä edes osa ei muutu kauniin keltaisista joksikin muuksi jo ekalla kerralla...

Vuosien varrella on ollut kokeilussa myös sellaisten kasvattajien emoja, joihin en enää puutu kuin jos muuta ei satu mistään saamaan!

Tässä näitä nyt sitten on.

©2020 layout20 - suntuubi.com