Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

        Tarhaustavoistani

Koska mehiläisistä on minulla kokemusta vasta vuodesta 1995 asti, minulla on vielä paljon opittavaa.Tässä kuitenkin faktaa, jonka en usko nyt tai koskaan muuttuvan.

Eli siis toisinsanoen, vastaan saa väittää mutta päätäni ei käännetä ihan äkkiä!

--Altatuulettava "kevytpesä" parempi kuin puinen läpituulettava, koska keväällä ja syksyllä ei tarvitse puljata lentoaukon kokoa ja välikaton ilmanvaihtoa, on helpompi seurata punkkien määrää pohjaroskista ja ovat kevyempiä käsitellä.

--Parvi = virhe, eli on estettävä kaikin mahdollisin käytössä olevin keinoin.Jos kuitenkin parvi lähtee, on tarhaaja ollut huolimaton tai mehiläiset ovat niin huonoa kantaa, ettei niiden kanssa pärjää.Eli siis liian parveiluhalukkaita tai liian äkäisiä kunnolla hoidettaviksi.

--Kautta aikojen parhaat sadot on kuulemma saatu ilman sulkuristikkoa. Lauhkeilla, rauhallisilla & satoisilla mehiläisillä homma luonnistuu vallan mainiosti ilman. Jos kuitenkin haluaa päästä pesätyöskentelyssä helpommalla, kannattaa sulkuristikkoa käyttää. Erityisesti aikaa säästyy ja painavien laatikoiden nostokerrat on minimissä, kun pitää emoa ylhäällä. Jos pitää emoa ylhäällä, hyvä aika sulkuristikon laitolle on silloin, kun lisää toisen, tai kolmannen laatikon. Jos pitää emon alhaalla, hyvä aika sulkuristikon laitolle on heinäkuun alku.

--Jos alueella ei muita mehiläisiä, tai alueella on montaa eri rotua, on pidettävä parasta mahdollista eli (suomen)italialaista tai buckfastia. Jos alueella vain yhtä rotua niin valitse se, oli se sitten mikä tahansa, ellet sitten halua kiusata muita.

Syy miksi näin;mielestäni mehiläisiä on tarkoitus pitää hunajantuotannollisista syistä eikä leikkimisen takia. (Toki niitä voi halutessaan lemmikkinäkin pitää, mutta on niistä silti jonkinverran huolehdittava.)

Kuitenkin kannattaa muistaa että eri alueilla eri olosuhteissa voi olla eroja ja johonkin muuallepäin saattaa joku toinen tapa olla kuitenkin parempi. Esim. jos oltaisiin niin pohkoisessa, ettei italialainen enää voi toimia, on rodun silloin oltava jotain muuta.

Tuoli on hyvä keksintö korkeilla pesillä työskennellessä.

 

 

©2020 layout20 - suntuubi.com