Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

     Vähän tietoa mehiläisistä

---Mehiläisiä on erilaisia. Maailmalta löytyy eri lajeja. Tämä Suomessakin tarhattu mehiläinen on se, mitä olen kuullut tavallisen kansanihmisen kutsuttavan tavalliseksi mehiläiseksi, kesymehiläiseksi sekä tarhamehiläiseksi.  

-Mehiläispesässä on erilaisia asukkaita, on emo eli kuningatar, joka on äitimehiläinen, on kuhnureita jotka ovat isämehiläisiä ja sitten on työläisiä, jotka tekee kaikki muut työt. 

-Mehiläisiä on useaa eri rotua. Suomessa on nykyään ainakin italialaisia, krainilaisia, pohjoismaalaisia, buckfastia, sekä näiden erilaisia risteymiä eli sekarotuisia.

Joka rodulla on omat hyvät ja huonot puolensa. Sekarotuinen eka sukupolvi (hybridi) on usein hyvä hunajantuottaja ja jotkut sellaisia haluavatkin juuri hyvien hunajasatojen toivossa. Kuitenkin seuraavat sukupolvet ovat yleensä huonoja, vain äkäisyys lisääntyy(, ei kait loputtomiin mutta monta sukupolvea kuitenkin).

Joka rodussa on eri kantoja, jotka voivat erota ominaisuuksiltaan suuresti toisistaan.

Muut mainitut ovat alunperin luonnon tekemiä, kylläkin vuosien mittaan ihmisen jalostamia haluamaansa suuntaan, mutta buckfast on ihminen risteyttänyt useasta luonnon rodusta. Jotkut sanovatkin sitä "synteettiseksi" roduksi. Rodun nimi tulee sen jalostuksen aloituspaikasta, Buckfastin luostarista, jossa eräs munkki aikoinaan alkoi jalostustyön.

-Mehiläisissä on eroja, on lauhkeita kuin kärpäset ja äkäisiä "tappajamehiläisiä". On käsitellessä rauhallisia sekä rauhattomia.

--Mehiläinen on hyönteinen jolla on siis eri kehitysvaiheita munasta aikuiseksi.

--Mehiläiset syövät energiaruuakseen hunajaa (tai sokeria) ja proteiiniruuakseen siitepölyä.

--mehiläiset ovat yhdyskuntahyönteisiä eli pysyäkseen olemassa ne jakavat joskus kunnan kahtia ja toinen osa lähtee valloittamaan uusia alueita. Siksi ne joskus parveilevat.

Muuan tarha. 

©2020 layout20 - suntuubi.com