Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Vieraskirja  1  2  > [ Kirjoita ]

Nimi: Seija

16.11.2017 23:57
Ootko sinkku?

Vastaus:

En tietääkseni, mitenkäs niin?

Nimi: Nikki

12.05.2016 18:08
Yhteiskunta asettaa helposti paineita niin nuorille miehille, kuin naisillekin. Koulutyöhön liittyen pyytäisin kaikkia, joilla mitenkään vaan on aikaa, vastata molempiin kyselyihin. Kysymyksiä on viisi kummassakin.

Miltä miehen tulisi näyttää? http://goo.gl/forms/V77pT9LbZy
Miltä naisen tulisi näyttää? http://goo.gl/forms/P5V4Xahgge

Ps. Olen pahoillani, jos tämä lasketaan mainokseksi!

Vastaus:

Jos jollain on pokkaa kysyä noin jonninjoutavaa asiaa ihan suoraan, niin...
Sen voin ihan julkisesti sanoa, että miehen ei tule ajella kainalokarvoja, eikä käyttää hajuvettä, (riippumatta siitä, onko hetero vai homo,) koska se olisi luonnotonta ja prutaalia.
Ja kauniiden naisten ei pidä laittaa meikkiä, se vaan rumentaa, eikä rumien naisten laittaa meikkiä, koska ei meikki ketään ainakaan kaunista- miten se edes voisikaan? Eikä kait kukaan ole oikeasti niin tyhmä, että oikeasti luulee niin???
Ja jos parisyhteessa naisella on lyhyemmät hiukset, kuin miehellä, on se kummallekin suuri häpeä!
Eiku ihan oikeasti, mulle opetettiin jo pienenä, että on erittäin epäkohteliasta arvistella ihmisten ulkonäköä-paitsi missikisoissa!

Olen kait liian tyhmä, kun en käsitä, miten tämä liittyy mehiläisten hoitamiseen!!! Vai oliko tarkoitus näpäyttää pitkistä hiuksista miehellä? Ei varmaan, sillä sehän olisi todella vanhanaikaista ajattelua!

Nimi: Anu

20.04.2016 17:04
Ai vitsi, Haapajärvellä asut? Kävin just kevättalvella siinä tyttäreni ystävän luona, kanoja katsomassa. Sanoi, että kylällä on mehiläispesiä, siunko lie? Kun hänkin mietti, jos ottaisi kanojen lisäksi tätäkin siipikarjaa... Kampaamoa pitää talollaan, mutta sie et taida niitä palveluja käyttää ;)!

Vastaus:

Ei, asun Lpr:n keskustassa, mutta vaikutan usein myös Lappeenrannan Haapajärvellä.
Tapanani ei ole ollut käytellä kampaamoiden palveluita, koska kampaamot ovat tarkoitettu lähinnä naisten hiuksille. Mutta parturin palveluita tulee joskus käytettyäkin, sillä miestenkin hiukset kaipaavat välillä saksimista...
Naapurissa on kyllä hiusten saksija, jolla on kanoja. (Siis Haapajärvellä.)

Nimi: Anu

20.04.2016 17:01
Piti piipahtaa, kun kokouksessa osoitteen kysyin :). Mukavat sivut, taidat olla itsekin mukava? Koitetaan pitää uusi hallitus nyt vireessä pommittamalla sopivilla ideoilla ja vaatimuksilla :)! Meillä tosiaan nyt miehen kanssa jännätään, selviääkö toinenkin pesä kesään asti - syksyllä ei löydetty sieltä emoa ja nyt näyttää hiljenevän... On vaan sen verran kylmää, ettei viitsi enemmin penkoa. Toisella pesällä on auringon paistaessa oikein mukavasti kuhinaa... Hyviä lentokelejä toivotellen!!

Vastaus:

Vähän kylmäähän se on vielä pidellyt.
Mukava olen vain niiden mielestä, jotka ymmärtävät myös huonoakin huumoria.
Niin juurikin.

Nimi: Jarmo

26.07.2015 11:13
Kivat sivut. Jäin eläkkeelle ja harnitsen nyt jotain mielekiintoista puuhaa. Mejiläistahaus on alkanut kiinnostaa, laidunmaata olisi itselläkin (pakettipellot = kukkakedot ja lehtometsää). Hunajaa vain omaan ja sukulaisten tarpeeseen. Oletko muodostanut mitään käsitystä noiden pesien käytöstä joko isot tyroksiset tai 3/4 kokoa. Onko hoidon kannalta muuta eroa kuin paino.

Vastaus:

Olikohan se farrar vai mikä lienee, muistaakseni 3 niitä vastaa kahta langstroottia, aikomus siirtyä sen käyttäjäksi siinä vaiheessa, kun laatikoita milloin tarvitsee uusia (ovat pidempi-ikäistä sorttia, kuin ostaessa osasin arvellakaan).
Pelkkä paino meinaa sen verran, että selkävaivaisena suosittelen lämpimästi. ja jos valitsee puulootat, tulee painoero vieläkin merkittävämmäksi.
Tosin useamman laatikonhan siinä joutuisi ostamaan...
Jos hoitaa sulkuristikotta, ei mitään hoitoeroa, paitsi useammin joutuu kerroksen lisäämään... jos käyttää sulkuristikkoa, oletan tarvetta pitää emolla kahta laatikkoa...Mutta nämä vaan mututuntumaa, ei todellakaan kokemusta...

Nimi: Mikko

03.04.2014 11:56
Hei! Hyvät sivut olet pykännyt! Mielenkiintoisella tavalla kirjoitettu. Pitää varmaan lueskella enemmänkin täältä näitä mehiläisenhoito asioita.

Vastaus:

Kysele tarkennusta, jos joku asia jää pimentoon...

Nimi: Jussi

03.12.2013 23:07
Kiitos mielenkiintoisista sivuista! Itse etsin tietoa siitä, kuinka voisi alkaa tuottamaan hunajaa ja olisiko siitä elinkeinoksi. Selkeästi työ vaatii paljon ponnisteluja, mutta periaatteessa potentiaalia voisi löytyä. Työttömän neljäkymppisen pitää katsoa avoimesti kaikkia mahdollisuuksia :)

Vastaus:

Muistat vaan ottaa huomioon seuraavat neljä asiaa:
1) Et ota aluksi liikaa, vaan opettelet vain muutamalla kunnalla, sillä on huomattavasti yksinkertaisempaa olla kusessa kahden, kuin 50 kunnan kanssa.
2) Et aluksi satsaa liikaa, sillä jos homma ei olekaan oma juttu, on mukavampi yrittää kaupitella eteenpäin vähän, kuin paljon rahanarvoista tavaraa.
3) Muistat ilmoittaa tulot verottajalle ja työttömyyskassaan, sillä naapurikateus voi tuottaa ikäviäkin yllätyksiä.
4) Olet valmis vaihtamaan vuoden parhaat loma-ajat vuoden kovimpiin uurastusaikoihin.

Nimi: Seija

18.07.2013 02:05
Moi tännekin! Voisin joskus tulla ottamaan tuoreita kuvia kuvagalleriaan, jos/kun on toimintaa tiedossa. Ja linkous- ja purkitusshow´sta pitäis myös saada kuvia, jos vain oisin maisemissa sillon.

Vastaus:

Kannattaa ottaa sit korvatulpat mukaan ja pysyä poissa tieltä, sillä hermot saattaa siihen aikaan vuodesta olla aika tiukoilla...
Mehiläisten hoito on mukavaa puuhaa, mutta linkoaminen ja purkitus on ihan syvältä...

Nimi: Tupu

13.07.2013 19:14
No tänne tupsahdin tuolta jauhopeukalon blogista, ihan uteliasuuttani lähdin lukemaan ja paljon asiaa täällä onkin. Ikävä sanoa, mutta en käytä hunajaa kuin mieheni elvyttämiseen liian alhaisen sokerin aikaansaamasta shokkitilasta eli toivottavasti hyvin harvoin. Mutta kaikesta huolimatta arvostan sitä ja toivotan mukavia hetkiä sulle harrastuksesi pariss. (Vai onko se ihan toimeentulojuttu)

Vastaus:

Harrastus vainen...

Nimi: Vierailija

18.06.2013 10:51
Heips, mielenkiintoiset mehiläissivut sinulla. T: Mehiläistarhauksesta kiinnostunut aloittelija.

Vastaus:

Aloittelijan määritelmäkin vaihtelee ihan sanojasta riippuen! Siispä väitänkin, että siinä vaiheessa, kun huomaa mehiläisten tekevän kaiken juuri päinvastoin, kuin tarhaaja haluaisi, ei kyseessä ole enää ihan täysin aloittelija...

Nimi: =)

16.10.2012 09:32
kivat mehiläis-sivut.varokaa ettei nalle puh tule käymään^.^

Vastaus:

Teddykarhut on ihan ok, mutta oikeita on Suomessa ihan liikaa!

Nimi: marko

23.07.2012 11:31
Moro. Hyvät sivut olet rakennellut!! Ite olen vasta aloittanut pelaamisen mehiläisten kanssa ja tietoa pitää sitten imuroida ihan joka paikasta.. Melko mielenkiintoista kaikenkaikkiaan. Sivuillasi paljon hyviä juttuja vasta-alkajalle! Kiitos!

Vastaus:

Ilmeisesti olen siis onnistunut tavoitteessani...

Nimi: camilla
Kotisivut: http://taikaopistokirsi.suntuubi.com

21.07.2012 12:33
tulkaa taikaopistoon

Vastaus:

Taiga taiga duu taiga duu duu, vai miten ne hölmön laulun sanat nyt menikään...

Nimi: Santtu

04.07.2012 19:39
Kiitos vastauksesta. Kyseessä on tosiaankin maapesä.

Vastaus:

Jotkut on lorottanut bensiiniä maapesään ja viskanneet tulitikun perään, mutta jos lähellä on varjeltavia asioita, en suosittele moista.

Nimi: Santtu

03.07.2012 23:40
Etsin netistä tietoa, miten hävittäisin ampiaispesän ja siellä neuvottiin, että mehiläistenhoitaja voisi auttaa asiassa.Pesä on kasvimaalla ruohosipulipuskan alla eli meidän kannalta väärässä paikassa. En haluaisi saada enää useampia pistoksia, yksi riitti. Hyvät sivut, paljon tietoa ja hyviä kuvia.

Vastaus:

Amppareissa on se ikävä puoli, että vatteiden alle päästyään sama voi pistää useamman kerran. Muistelen myös ainakin joidenkin amppareiden piston olevan kivuliaampi, kuin mehiläisen. Lisäksi ampparipesää sorkittaessa ne taitavat tavallisesti olla äkäisiä?
Toki mehiläistarhaajan kamppeet tekee amppareiden poiston hieman turvallisemmaksi.
Jos kyseessä maapesä, suosittelen yöllä, kun otukset reiässä, suoihkuttamaan reikään Raid-purkillisen, mutta jos perinteinen paperipallo joka roikkuu jossain, voi puukolla pudottaa pallon paperipussiin, kiertää pussin suun tukkoon ja heittää pussin nuotioon! Maapesän myrkytöntä tuhoamista en ole kokeillut.

Nimi: SARI

09.06.2012 21:40
Kiitti vastauksesta! Kurssilla Mustialassa mehiläiset oli täydellisen säyseitä. Nämä minun on ihan toista maata. Ei taida tieto-taito vielä riittää emon vaihtamiseen. Tyydyttävä toistaiseksi äkäpusseihin. Lämpimämpää ja aurikoisempaa kesää!

Vastaus:

Äkäisien otusten emon vaihdossa on se ikävyys, että mitä enemmän savua käyttää, sen hankalampaa on löytää emo ja mitä vähemmän käyttää, sen enemmän saa pistoja. Jos otukset on säyseitä ja uusi emo samaa rotua, olen laittanut "emopalikan" pesään samantien. Jos otukset äksyjä tai uusi emo eri rotuinen, on syytä pitää pesä sen aikaa emottomana, että se huomaa emottomuuden. Toki jokaiselta tarhaajalta jokunen ostoemo joskus teurastetaan, mutta yleensä suurin vaikeus on löytää entinen emo, eritoten, jos se on merkkaamaton. Joskus kun muu ei ole auttanut, olen pistänyt sulkuristikon joka kerrksen väliin ja seuraavalla kerralla ottanut käsittelyyn kerroksen, jossa on munia. jos ei ole vieläkään tärpännyt, tyhjä laatikko pesälaatikon päälle, sen päälle sulkuristikko ja toinen tyhjä laatikko. Sitten olen varovaisesti harjammut kakku kerrallaan kaikki otukset sulkuristikon päälle ja ajanut ne savulla ristikon läpi ja jossainvaiheessa se emo onkin ollakököttänyt ristikon päällä! Hankalimpia löytää on lähellä työläisten väritystä olevat merkkaamattomat emot, eritoten, jos olettaa emon olevan ihan jonkun muun värinen, kuin mitä se on. Joka pesäkäynnillä kannattaa sitten pitää merkkausväline mukana ja jos vahingossa löytää emon ja jos siltä puuttuu merkki, niin merkkaa sen samantien, pääsee sitten taas pitkään helpommalla!

Nimi: Sari
Kotisivut: http://karhinkoulu.blogspot.fi

07.06.2012 22:49
Jotain mehiläisten hoitoon liittyvää googletin ja päädyin tänne. Ostin muutama viikko sitten ensimmäisen pesäni, enkä tajua siitä mitään! :D

Vastaus:

Mulkaisin ohimennen blogiasi.
Voin savuttimesta sanoa sen verran, että jos mehiläiset ovat tarpeeksi lauhkeaa sorttia ja on hyvä sää, voit tähän aikaan vuodesta jättää savuttimen varastoon. Jos taas mehiläisesi ovat sekarotuisia tai on ukkosilma, ota ihmeessä mukaan. Mielestäni jos ilman savua pärjää, savun anto vain turhaan häiritsee mehiläisiä. Ja jos otukset ovat äkäisiä, pitää savutinta käyttää oikein. Savua on aina annettava "pehmeästi", eikä koskaan saa "vain pumpata hampaat irvessä". Mielestäni paras savu tulee haltex-levyn palasista ja hyvä sytyke on kananmunakenno. Mutta jos savutinta tarvitsee hyvällä säällä tähän aikaa vuodesta, on syytä ostaa parempi emo. Mitä järkeä tapella piikkipelossa, kun mukaviakin hoidekkeja on saatavilla?
Nyt vaan käyt pesällä sopivin väliajoin, että mehiläisilläsi riittää tilaa ja työtä, ettei parveilukuume pääse syntymään.

Nimi: Lpr:n ruokapiiri

06.06.2012 14:39
Moikka!
Ostettiin viime syksynä ruokapiirin kautta sinulta hunajaa ja se oli todella suosittua. Toivottavasti sato on tänä vuonna hyvä, että voidaan taas tehdä kauppoja.

Löysin sivuillesi Hunajatuottajien kartan perusteella. :)

Terveisin Monna (ruokapiirin tilausvastaava)

Vastaus:

Aika näyttää, mitä kesä tullessaan tuo. Vuodethan eivät ole veljeksiä. Sadon määrä vaihtelee vuosittain tuntuvastikin. Myös on hieman ollut hunajassa makueroja sen mukaan, mitä satokasveja vuosi sattuu suosimaan ja toki asiaan vaikuttaa myös se, viljeleekö kukaan paikallinen viljelijä mitään mesikasvia lähialueella.

Nimi: Abeille

30.05.2012 16:02
Löysin sivusi, kun googlasin tietoa buckfasteista. Itsellä on yksi yhdyskunta italialaisia, mutta buckfasteja menen tänään katsomaan, josko niitä saisi ostettua lisäksi toiselle tarhapaikalle. En kyllä haluaisi sekoittaa rotuja, mutta kun tilanne on mikä on uusien pesien hankinnan suhteen tänä vuonna. Kivat kuvat tuolla galleriassa!

Vastaus:

Jos halutun rotuista kuntaa ei saa ostettua, ainahan voi ostaa jotain muuta ja vaihtaa sitten haluamansa emon. Kohtahan jo saa ostettua kotimaassakin kasvatettuja emoja ja ulkomailta tuovat jo nyt.
Halvin tapahan lisätä kuntia olisi tehdä itse jaoke. Halvinta se olisi silloin, kun pesissä on paljon "turhia" mehiläisiä, eli otuksia, jotka on munittu liian myöhään, että ehtisivät keräämään satoa, mutta liian aikaisin elääkseen talven yli, jaokkeessa ne pääsisivät arvokkaaseen työhön, eivätkä olisikaan niin turhia. Aiemmin tehdustä jaokkeesta saisi hieman hunajaakin, mutta se vähentäisi emäpesän satoa ja myöhemmin tehty ei ehkä vahvistuisi tarpeeksi ennen talvea ja vähentäisi toki emäpesänkin talvehtijoita turhaan. Toki jaoke on myös hyvä tehdä parveiluhaluisesta kunnasta, se on hyvä tapa hillitä parveilua. Tosin emo kannattaa ostaa silloinkin, parvikennoja usein käyttämällä saattaa jalostaa mehiläisensä parveiluhaluisemmaksi.

Nimi: Ando

25.03.2012 20:10
Tuota miten eksyn tänne?

No enhän eksynyt etsiskelin tietoja Krainilaisista mehiläisistä ja nyt olen tässä ;) Italialaiset näköjään niin kysyttyjä että kaikki myyty tai varattu. Seilaisin sitten sivuilla missä olisi noita Krainilaisia ja vielä halvempia joten päätin tutkia miksi ne ei ole niin suosittuja kun noi kuumaveriset Italialaiset. ;) Lempeitä mukamas. ;)
Tuossa viime vuona tuli hankituksi ihka omat pörriäiset ja nyt tuuman että oman luonnollisen parveilun lisäksi voisin ottaa myös yhden uuden talvehtinut pesään, mutta ikäväksi kaikki käy kova vauhtia kaupaksi, kesäisestä jaokkeesta taas ei ole syksyllä yhtä isoa iloa, kun kaikki mustikat ja puolukat on jo kukkinut. Kun myös lehmukset puistosta. No tietenkin on muitakin kukkijoita mutta pääsato on jo mennyt.

Joten näin mie tänne eksyin.

Vastaus:

Toki kaikkea kannattaa kokeilla, ainakin kerran, jos ei kokeile, ei voi koskaan löytää omiin tarhaustapoihin ja omiin olosuhteisiin parhaiten sopivia otuksia.

Lauhkeudessa on toki eroja eri italialaiskantojen välillä, kuten muidenkin rotujen eri kantojen välillä. Useat ovat sanoneet Italian tuontimehiläisten olevan jopa äkäisempiä kuin suomenitalialaisten, riippuen toki, mitä kantoja vertaillaan.

Ettei vaan kuitenkin olisi käynyt nyt niin, että viimevuoden tai edellisen luonnolliset parveilut tai emonvaihtumiset olisivat saaneet otuksesi jo sekarotuisiksi, ja otustesi kuumaverisyys johtuisikin jo siitä? Vai onko kaikissa ostoemot? Jos, niin suosittelen harkitsemaan emonkasvattajan vaihtoa, itsekin meinasin aikoinaan luopua koko rodusta parin eri huuhaamiehen emojen takia!

Ja luonnollisesta parveilusta pyri pääsemään eroon! Jos otukset ovat niin parveilevaa kantaa, ettei niiden kanssa pärjää, vaihda emot! Kuin myös, jos parveilut johtuu siitä, että otukset ovat liian äkäisiä hoidettaviksi, vaihda emot! Turha hankalien kanssa on leikkiä, kun myös kivojakin pörriäisiä on myytävänä, ei ne emot sentään maltaita maksa ja hinnan saa pian takaisin hunajan muodossa! Parveillut kuntahan tuottaa paljon vähemmän hunajaa, kun parveilukuumeettomana pysynyt kunta!

Myös parvien pyydystely naapurien savupiipuista ei ole pitemmän päälle oikein mukava tapa viettää juhannusjuhlia!

Nimi: Seija

13.03.2012 22:13
Moi! Pitkästä aikaa täällä. Toivottavasti mehiläiset on huilineet kunnolla talven, jotta jaksavat ahkeroida taas tulevana suvena, niin ja hoitaja kans. Jo turhan kauan on mennyt Pirkka-hunajoiden varassa :(

Vastaus:

Aika näyttää...
Ja osta ensivuonna enemmän, jos Pirkka ei niin kiinnosta...

Nimi: oppija

05.03.2012 15:51
Mehiläishoidosta tietoa etsiessäni, klikkailin itseni sinun sivuillesi. Paljon tietoa siitä löytyikin. Parhautta olivat kuitenkin omakohtaiset kokemukset ja tarhaustapasi esittely.

Vastaus:

Jos olet tullut/tulossa alalle, muista, että jokaisella kunnalla hoitohommat tehdään kunnan senhetkisen tarpeen, eikä kalenterin mukaan, eli suoraan bligista matkimalla ei saata saada niitä edes pidettyä hengissä, saati tienamaan pääsemään. Toki on määrättyjä päivämääriä, mihin mennessä määrätyt hommat olisi oltava tehty.
Toki tähän vieraskirjaan saa myös esittää itse kuiin kysymyyksiä, koitan vastata kaikkiin mahdollisimman totuudenmukaisesti, kunhan huomaan kysymyksen. Näin talvisin tulee aika laiskasti luettua, mutta hoitokaudella tullee blogiakin useammin kirjoiteltua ja samalla tulee yleensä vieraskirjaankin mulkaistua.

Nimi: Risu
Kotisivut: http://risu98.suntuubi.com/

24.11.2011 15:50
Moips! Haluaisitteko, käydä katsomassa nukkesivujani? Tai ehkä sivujeni joulukalenteria? Silloin tulkaa vaan rohkeasti kurkistamaan! Uutuus on joulukalenteri ja joka päivä aukea uusi luukku! :)TERVETULOA!

Vastaus:

Kiva että edes joskus joku eksyy mun sivuille...

Nimi: Tiia
Kotisivut: http://vtpinteli02.suntuubi.com/

28.08.2011 10:32
Ihanat sivut! Mehiläiset ovat niiiiiiin ihania ;)
Kipaisetkos myös minun sivuillani?

T. Tiia

Vastaus:

Onhan ne ihania, paitsi jos suuttuvat... Niinkin voi joskus päästä käymään, erityisesti jos ovat sekarotuisia, tai jos on ukkosilma.

Nimi: Tipulintu

10.08.2011 19:52
No pakkohan se miunkin on tänne kirjoitella. hienot on sivut ja kohta varmaan kuviakin uusittuna =)

Vastaus:

Titityy vaan itsellesikin...

©2020 layout20 - suntuubi.com